O meni

O meni


Upoznajte Petru

Petra Kosović je u svijetu sporta i fitnessa od ranog djetinjstva. Danas je instruktorica Pilatesa, a dugi niz godina profesionalno se bavila plivanjem i sinkroniziranim plivanjem.

Pilatesom se počinje baviti u rodnom Zagrebu. Nakon godinu dana treniranja i uspješnog vođenja Pilates vježbi I i II stupnja, odlučuje unaprijediti znanje odlaskom na edukaciju u SAD. U srpnju 2006. počinje sa službenom edukacijom i ulazi u ‘Core Dynamics’ program za edukaciju instruktora Pilatesa u Pilates Miami Studiju i to pod mentorstvom gosp. Kevina A. Bowena, osnivača i tadašnjeg predsjednika udruge Pilates Method Alliance.

U Pilates Miami Studiu provodi intenzivnu godinu u treniranju, prakticiranju podučavanja i upotpunjuje sva četiri stupnja edukacije kompletnog repertoara Pilates vježbi na podu i na svim spravama za Pilates, uključujući reformer, wunda stolicu, cadillac, ledder barrel, spine corrector, ped-o-pull i sve ostale sprave.

Vraća u Zagreb kao najkvalificiranija instruktorica u Hrvatskoj u području čiste i izvorne metode Pilates tehnike, te 2009. otvara “Pilates Art Studio”.


Zašto Pilates?

Pilates znatno mijenja način na koji koristite, osjećate i gledate svoje tijelo!

Pilates tehnika poboljšava fizičku spremnost, ispravlja nepravilno držanje tijela, pomaže u otklanjaju bolova u leđima te pospješuje fleksibilnost pokreta zbog kojih mišići dobivaju lijepi izduženi oblik, a duh se oslobođa stresa.

Joseph Pilates izgradio je jedinstveni sistem tjelovježbi tijekom mnogih godina rada kao bolničar s ratnim ranjenicima u dvadesetim godinama 20. stoljeća te kasnije u New Yorku, gdje je radio na rehabilitaciji ozlijeđenih boksača, plesača, gimnastičara… Metodu, koja je postala bitan dio treninga i rehabilitacije mnogih profesionalnih plesača nazvao je “Contrology”. Njegovi brojni klijenti postali su njegovi sljedbenici i učenici, koji su posvetili život širenju i prenošenju znanja Pilatesove tehnike. Zahvaljujući tim sljedbenicima i izvornim učenicima, metoda je postala globalni fenomen prepoznatljiv kao ‘Pilates’!